De Wilde Stad
director
Mark Verkerk (Holland Natuur in de Delta | De Nieuwe Wildernis)

cast
Met de stem van Martijn Fischer

release
NL 2017

taal
Nederlands

ondertiteling
n.v.t.

lengte
85

filmkeuring
AL

 
premiere vanaf 1 mrt

Trailer

Bergketens van glas en beton, industriële savannes, kilometers rioolbuizen. Voor een groot aantal wilde dieren, bomen en planten zijn onze straten, tunnels, waterwegen en gebouwen van baksteen net zo geschikt en aantrekkelijke als een oerbos of nieuwe wildernis. De stad verdringt of vervangt niet de natuur, het ís natuur.

Een stadse film die de dynamiek, snelheid, kracht, schoonheid en humor van de natuur in een stedelijke omgeving laat zien met verrassende plotwendingen. Een meeslepend verhaal vol avontuurlijke ontmoetingen tussen dieren en mensen met in de hoofdrol de bekende filmkater Abatutu. De kat is een rasechte stadsbewoner. Hij houdt van de stad, weet elk plekje te vinden en kent zijn bewoners, zowel dieren als mensen. Hij ziet dingen die voor veel mensen onopgemerkt blijven , simpelweg omdat ze te druk zijn, met zichzelf of met hun mobiele telefoon en geeft zijn commentaar daarop. (voice-over: Martijn Fischer).

Van de makers van de natuurfilms De Nieuwe Wildernis (Gouden Kalf 2013) en Holland–Natuur in de Delta (Gouden Film 2015) is er nu De Wilde Stad: een bioscoopfilm die spannende gescripte scènes verbindt met verrassende documentaire beelden van de stedelijke natuur.

binnenkort in the movies
Vanaf donderdag 1 maart
Vanaf donderdag 1 maart
Vanaf donderdag 1 mrt
Vanaf donderdag 1 maart
Ma 5 mrt 14.30 & 19.30 u.
Vanaf donderdag 8 maart
Vanaf donderdag 8 mrt
Festival op ZO 11 mrt
Vanaf woensdag 21 maart
Vanaf donderdag 29 mrt
Vanaf donderdag 5 apr
Filmagenda
zaterdag 24 februari
zondag 25 februari
maandag 26 februari
De rest van de week
Ontvang de nieuwsbrief

Blijf actueel geïnformeerd over het wekelijkse filmprogramma en andere zaken. Meld je aan voor de Nieuwsbrief.

Het CineFiliaal biedt extra's aan regelmatige bezoekers van The Movies. Lees meer »

verstuur
Vanaf 1 maart

De Wilde Stad toont ons de rijke natuur temidden van beton en auto's. Met de kat Abatutu als gids. Van de makers van De Nieuwe Wildernis en Holland, Natuur in de Delta. Vanaf 1 maart dagelijks te zien, maar click op het affiche voor een voorproefje. 

Exhibition on Screen #5

Deel 5 van deze succesvolle filmserie toont de portretkunst van Paul Cézanne (1839 - 1906). Leer het werk en het leven van deze cruciale vernieuwer van de schilderkunst kennen in en buiten het museum.

Kaarten via de button hieronder of tel 078-7200777.

Zo 4 mrt & Di 6 mrt.
FilmClub #6 Lucky

De FilmClub TMD komt weer samen bij de afscheidsfilm van acteur Harry Dean Stanton. Het is een kalm en charmant portret van "de balans op maken", getiteld Lucky. Over een oude man die zich verzoent met zijn naderend einde. Film + inleiding, met een drankje, nagesprek en leuke ontmoetingen zorgen voor weer een persoonlijke filmavond. 

Ma 5 Mrt 14.30 en 19.30 uur
And The Winner Is

Op 5 mrt weten we wie de Oscars 2018 hebben gewonnen. Op ZO 11 mrt presenteren we zoveel mogelijk winnende films in een festivalachtig programma. Sfeervol omlijst met DJ, High Tea, Cocktails, FilmQuiz en meer. Lees hier meer over de opzet. Vouchers voor 2 of 3 films zijn in de voorverkoop. 

Filmprogramma in festivalsfeer vol Oscarwinnende films.
Facebook
Filmfeestje vieren ?!

Wat ga je doen, met je kinderfeestje, verjaardag of jubileum? Met je bedrijfsuitje of teambuilding?

Ga CineSamen!

Met je eigen gezelschap genieten van je favoriete film. In onze FilmLounge met max. 30 bezoekers. Drankjes, hapjes en catering naar wens in  te vullen. Meer info vind je hier. 

Een loungy bioscoopzaal helemaal prive