Corona spelregels voor filmbezoek

Openingstijden

Vanaf zondag 28/11 geldt voor de periode van 3 weken een sluitingstijd van 17:00 uur.
Dit leidt tot aanpassing van het speelschema:
Op maandag en dinsdag zijn er geen filmvoorstellingen
Op woensdag, donderdag en vrijdag is er één ronde van 4 voorstellingen met aanvang rond 14:15 uur
Op zaterdag en zondag zijn er twee ronden van 4 voorstellingen met aanvang rond 12:15 en 14:15 uur
Verder zijn vertoningen op aanvraag en op afspraak mogelijk voor groepen vanaf 12 personen.

QR-controle

We doen de verplichte toegangscontrole op bewijs van vaccinatie, immuniteit of negatieve test. Voor zowel het filmtheater als het café en het restaurant van Daantje@themovies.

We willen we benoemen dat dit Corona-regime ook ons zwaar valt. Natuurlijk staat een veilig bezoek aan The Movies voor zoveel mogelijk publiek centraal. Maar de consequenties dat dit keuzevrijheid hindert en uitsluiting van een klein deel van onze bezoekers organiseert, betreuren we. We willen en kunnen ons geen boetes en gevoelens van onveiligheid veroorloven. Zolang dat is toegestaan zijn terplekke zelftests beschikbaar. 

Kaarten bestellen

We blijven aandringen om je filmkaarten zoveel mogelijk online te bestellen. Telefonisch reserveren van filmkaarten of restaurantstoelen via 078-7200777 (va. 11.30 uur) of per mail via kassa@themoviesdordrecht.nl is een tweede optie.

Placering

Bovenop de QR-toegangscontrole hebben de filmzalen vanaf donderdag 11/11 een capaciteitsbeperking. In iedere zaal is een deel van de stoelen geblokkeerd, zodat daar publiek kan zitten dat echt 1,5m afstand wil houden ten opzichte van anderen. In andere delen kan het publiek vrijelijk naast en voor elkaar zitten. Check bij boeking en stoelkeuze goed de zaalplattegrond om de gewenste plaatsen te selecteren..
Afstand creëren t.o.v. andere bezoekers kun je terplekke ook zelf regelen, wanneer een geringere zaalbezetting dat mogelijk maakt. Dan is een andere stoel gauw gevonden. Movies-medewerkers houden toezicht in de zalen en kunnen aanwijzingen geven om te gaan verzitten. We vragen je deze aanwijzingen op te volgen.

Horeca

Het Movies-café en restaurant Daantje@the Movies moeten om 17:00 uur sluiten.

Mondkapjes

Het dragen van mondkapjes is weer verplicht wanneer je door het gebouw loopt. Wanneer je eenmaal zit in de zalen of in de horecaruimten mag het mondkapje af.

Entree & routing

In het hele gebouw handhaven we het éénrichtingsverkeer. Dat draagt bij aan de veiligheid en een soepel verloop van de publieksstromen. Ook de routing van bij de bar blijft bestaan, omdat het praktisch goed blijkt te werken. Hou steeds 1,5 m afstand wanneer je door het gebouw loopt of in een rij staat. 

Aanwijzingen

Onze medewerkers houden toezicht op deze spelregels. Zij geven aanwijzingen om een soepel verloop te bevorderen. Dank dat je hun aanwijzingen op volgt. Heb je vragen, klachten of suggesties? Aarzel dan niet om een medewerker aan te spreken of mail aan geert@themoviesdordrecht.nl