Routebeschrijving

Routebeschrijving

Cinema The Movies Dordrecht ligt in de binnenstad van Dordrecht, op de hoek Nieuwstraat/Augustijnenkamp. Het bevindt zich in het historische Hofkwartier en 20 passen van het centrale Statenplein. 

Lopen of per fiets
Langs 3 kanten is The Movies bereikbaar: vanaf het winkelgebied/Statenplein, de Steegoversloot/Museumstraat en de Korte Kolfstraat/de Vest. De fietsen stallen gebeurt op eigen terrein.

Per auto
Parkeren kan om de hoek in P1 parkeergarage Drievriendenhof, onze "prefered supplier". De ingang ligt aan de Korte Kolfstraat 235. Via de Museumstraat en de Nieuwstraat is het nauwelijks 2 min. lopen naar The Movies. Deze garage is 24/7 open. Het alternatief is het parkeerterrein aan De Stek (achter de Steegoversloot).

Het tarief bedraagt € 1,-- per 28 minuten (of een deel daarvan). The Movies verkoopt uitrijkaarten met korting. Het Movies-tarief is 5,50 (tarief 1-1-18) en biedt voordeel vanaf 2,5 uur parkeertijd tot een maximum van 10 uur parkeertijd. En je hoeft niet meer in de rij te staan voor de parkeerautomaat.

De P1-garage is het best bereikbaar via de Burgemeester de Raadtsingel-Stationstraat of via de Spuiboulevard. Neem op de rotonde de afslag het water over (Johan de Wittstraat). Ga dan meteen rechts de Vest op. Vervolg deze weg totdat deze links afbuigt naar de Korte Kolfstraat. Na 50 meter is de ingang van de P1-garage. 

Per openbaar vervoer

Aan de Cornelis de Wittplaats ligt de bushalte CENTRUM. Vele lijnen van stadsdienst en streekvervoer stoppen hier. 
Wandel vanaf de halte langs de rotonde het water over (Johan de Wittstraat). Ga dan meteen rechts de Vest op en volg deze straat. Loop rechtdoor bij de pollers (vervolg Vest). Op de volgende hoek sla je links af de Korte Nieuwstraat in. Na ruim 100 meter ligt The Movies. Deze wandeling vraagt 6-7 minuten.

Vanaf Dordrecht Centraal Station is de wandeling ca. 10 minuten. Steek de weg over en loop richting het centrum de Stationstraat af. Vervolg langs de rotonde loop rechtdoor het water over (Johan de Wittstraat). Ga dan meteen rechts de Vest op en vanaf hier geldt dezelfde aanwijzing hierboven.