The Dude Day: 20 jaar The Big Lebowski

director
Joel en Ethan Coen (FARGO | BURN AFTER READING | TRUE GRIT | NO COUNTRY FOR OLD MAN )

cast
Jeff Bridges | John Goodman | Steve Buscemi | Julianne Moore | John Turturro

release
VS 1998

taal
Engels

ondertiteling
Nederlands

lengte
117

filmkeuring
16

   
Eenmalig 14 mei

Trailer     

Ma 14 mei 19.30 - 22.00 uur

Op The Dude Day keert The Big Lebowski terug in de Nederlandse bioscopen om zijn twintigste verjaardag te vieren. Inmiddels is deze misdaadkomedie van Joel en Ethan Coen een echte filmklassieker vol onvergetelijke personages en scènes. Nog regelmatig wordt de film in andere films geciteerd. Hoofdrolspeler Jeff Bridges wordt nog altijd op straat nageroepen met "Hé Dude!". 

Jeffrey "The Dude" Lebowski wordt verward met een miljonair met dezelfde naam, wiens vrouw gokschulden heeft. Hij wordt bedreigd door 2 zware jongens, die zijn geliefde tapijt bevuilen. Hij besluit schadevergoeding te gaan halen bij zijn rijke naamgenoot. Maar dat brengt hem in de wereld van misdaad en mysterie. Zijn bowlingvrienden besluiten hem te helpen, nou ja.... helpen.

Andere markante rollen worden gespeeld door John Goodman, Steve Buscemi, Julianne Moore, Philip Seymour Hoffman en John Turturro.

Kaarten kosten 11 euro incl. een verjaardagsdrankje om te toasten. Cineville & Strippenkaart zijn geldig met 3 euro bijbetaling. 

binnenkort in the movies
Vanaf donderdag 26 apr
Vanaf donderdag 26 apr
Vanaf donderdag 26 apr
donderdag 3 mei 19;30 U.
Vanaf donderdag 3 mei
Vanaf donderdag 3 mei
Vanaf donderdag 10 mei
Vanaf donderdag 10 mei
Vanaf donderdag 17 mei
Vanaf donderdag 17 mei
Vanaf donderdag 17 mei
za 26/5 19.15 & zo 27/5 14.30
Vanaf donderdag 31 mei
Vanaf donderdag 31 mei
Vanaf donderdag 14 juni
Vanaf donderdag 14 juni
Vanaf donderdag 28 juni
Vanaf donderdag 28 juni
Filmagenda
maandag 23 april
dinsdag 24 april
woensdag 25 april
Ontvang de nieuwsbrief

Blijf actueel geïnformeerd over het wekelijkse filmprogramma en andere zaken. Meld je aan voor de Nieuwsbrief.

Het CineFiliaal biedt extra's aan regelmatige bezoekers van The Movies. Lees meer »

verstuur
TMD BIG SCREEN GAMING

De film Ready Player One inspireert tot een ander aanbod. Kom gamen op groot scherm: TMD BIG SCREEN GAMING. Boek een middag/avond om samen met vrienden, klasgenoten, familie, buren etc. je favoriete games te spelen. Voor iedereen vanaf 6 jaar, met elkaar (tot max. 15 pers.) en voor een groepsprijs vanaf 75 euro. Hoe je het regelt en wat het precies kost, vind je hier? Of bel 078-7200777.

Van 3 t/m 30 april op een moment dat jij kiest.
Ze komen weer!

Het blijft enorm grappig! Er komen weer nieuwe klungelavonturen van deze twee zeer geliefde klussers. 

Vanaf 21 april en de hele Meivakantie
Movies Classic:

Eén van de beroemdste en meest geliefde muziekfilms, deze familiekroniek van Claude Lelouch uit 1981. Met een grootse finale. Geheel digitaal gerestaureerd door EYE Filmmuseum. 

Va. 19 april + Meivakantie
Koningsdag 2018

The Movies is open op Koningsdag. Ons programma is feestelijk oranje én vergroend, in coproductie met Daantje Food & Drinks. Live muziek op het terras. Het filmprogramma is aangevuld met de inspirerende docufilm Tomorrow. Lekkere cakes, taart, burgers en snacks van 100% 'plantpower'. Rondom is de superleuke Vrijmarkt gaande. Van 12:30 tot 18:00 uur. Stadsburgers verzamelt u !

Vr 27 april, 12:30 - 18:00 uur.
FilmClub #6 The Cakemaker

De FilmClub TMD komt weer samen bij een film over (verboden) liefde als Schwarzwalder Kirsch-torte getiteld The Cakemaker. Film, inleiding en na afloop van de avondvoorstelling even napraten met een drankje en leuke ontmoetingen zorgen voor een persoonlijke filmavond. 

Ma 23 apr 14.30 en 19.30 uur
Archieffilm + lezing

Een eenmalig programma ihkv 4en5mei. Zie in deze originele archieffilm hoe Dordrecht haar bevrijding in 1945 viert. Leer over "Het England Spiel", een beladen hoofdstuk uit de historie van het Nederlandse verzet. Ism DordtTalk.

Do 3 mei 19:30 u.
The Dude Day

Vanwege zijn 20e verjaardag de eenmalige vertoning van deze iconische film met Jeff Bridges als Jeffrey "The Dude" Lebowski. Met een toast en een verjaardagsfeestje na afloop. 

Ma 14 mei 19.30 u.
Facebook
Filmfeestje vieren ?!

Wat ga je doen, met je kinderfeestje, verjaardag of jubileum? Met je bedrijfsuitje of teambuilding?

Ga CineSamen!

Met je eigen gezelschap genieten van je favoriete film. In onze FilmLounge met max. 30 bezoekers. Drankjes, hapjes en catering naar wens in  te vullen. Meer info vind je hier. 

Een loungy bioscoopzaal helemaal prive