Loving Vincent
Bekijk de Trailer

director
Dorota Kobiela, Hugh Welchman

cast
Saoirse Ronan | Helen McCrory | Aidan Turner

release
VK 2017

taal
Engels

ondertiteling
Nederlands

lengte
95

filmkeuring
AL

   

De film vertelt op een nieuwe manier het levensverhaal van onze beroemde schilder Vincent van Gogh. Net wanneer hij en zijn werk eindelijk succesvol beginnen te worden, pleegt hij zelfmoord. Waarom? Was het vanwege zijn labiele geestelijke gezondheid of problemen met zijn broer? Was het een wanhoopsdaad om meer erkenning te krijgen voor zijn werk? Of was het helemaal geen zelfmoord? Armand Roulin, de zoon van postbode Auguste Roulin uit Arles en vriend van Vincent, gaat naar Auvers om daar het mysterie rond Vincents dood te ontrafelen. De verschillende mensen, die hij tijdens zijn reis ontmoet, hebben elk hun eigen verhaal. Het blijkt moeilijk om de waarheid over de getroebleerde Vincent te achterhalen.

De film schildert (letterlijk!) een fascinerende kijk op Van Gogh's leven. De personages die hij schilderde, komen in deze film tot leven. Ze worden gespeeld door o.a. Douglas Booth, Helen McCrory en Saoirse Ronan. En de landschappen die we zo goed kennen van zijn schilderijen vormen het decor van het verhaal. In 65.000 frames, met de hand geschilderd door meer dan 125 kunstenaars in de kenmerkende techniek/stijl van de late Van Gogh, brengt de film Van Goghs werk tot leven.

Loving Vincent kostte regisseur Dorota Kobiela 7 jaar full time werk. De film won al meerdere internationale (publieks)prijzen. 

Dorota Kobiela (PL, 1980)

binnenkort in the movies
Do 26 okt 20.00 u.
Vanaf donderdag 26 okt
Di 31 okt & Zo 5 nov.
Vanaf donderdag 2 nov
Vanaf donderdag 2 nov
Vanaf donderdag 2 nov
Vanaf donderdag 2 nov
Ma 6 nov 14.30 u. en 19.30 u.
Vanaf donderdag 9 nov
Vanaf donderdag 23 nov
Vanaf woensdag 29 nov
Vanaf woensdag 6 dec
Vanaf donderdag 7 dec
Vanaf donderdag 21 dec
 
Filmagenda
zaterdag 21 oktober
zondag 22 oktober
maandag 23 oktober
De rest van de week

Ons sfeervolle café is een leuke plek om voor of na te film nog even bij te praten. We serveren lekkere koffies/thee, eeen uitgebreide drankenkaart en diverse bittergarnituren. Voor (kinder)feestjes en groepsarrangementen bij filmbezoek maken we graag aantrekkelijke voorstellen.  Geopend vanaf een half uur voor aanvang van de filmvoorstellingen. Meer info.

Ontvang de nieuwsbrief

Blijf actueel geïnformeerd over het wekelijkse filmprogramma en andere zaken. Meld je aan voor de Nieuwsbrief.

Het CineFiliaal biedt extra's aan regelmatige bezoekers van The Movies. Lees meer »

verstuur
Movies cafe

Ons sfeervolle café is een leuke plek om voor of na te film nog even bij te praten. We serveren lekkere koffies/thee, eeen uitgebreide drankenkaart en diverse bittergarnituren. Voor (kinder)feestjes en groepsarrangementen bij filmbezoek maken we graag aantrekkelijke voorstellen.  Geopend vanaf een half uur voor aanvang van de filmvoorstellingen. Meer info.

Benefietvertoning

De Stg Stedenband Dordrecht - Bamenda (Kameroen) presenteert een benefietvertoning tbv hun project om meer schoon drinkwater te realiseren in onze zusterstad. Deze documentaire vertelt van uitzonderlijk dichtbij de - soms onmenselijke - reis van Paul van Kameroen naar West-Europa. Kaarten incl. een projectdonatie kosten 12,50. 

Di 24/10 om 19.30 u.
Student Night 26 okt

Good Time is een spannende, dynamische, hypnotiserende misdaadthriller. Hoe verzamel je in één nacht genoeg geld om je broer uit de gevangenis te redden? Een film als een adrenalinestoot. 

Een filmavond speciaal voor studerend, jong, hip Dordrecht (18-25 jaar). En super voordelig. Kaarten zijn nu online te koop of telefonisch te reserveren

Inloop 19:30 uur. Start film 20.00 uur.
Premieresalon zo 29 okt

Rondom deze bijzondere film organiseren we een PremièreSalon naar Frans voorbeeld. De filmvertoningen van 15.00 en 17.00 uur worden omlijst met live muziek en live schilderen, bubbels & hapjes, lezing en nog veel meer. Ook is er een optie tot Frans tafelen. Kaarten voor een volledig arrangement (of alleen de film) zijn hieronder te boeken.

Zo 29 okt 14.00-18.00 uur
Exhibition on Screen #2

Een nieuwe programmareeks met documentaires van spraakmakende tentoonstellingen van toonaangevende kunst in 's werelds topmusea. De tweede film toont het werk en de achtergronden van de Japanse meester Hokusai (1760 - 1849)

Tickets via de button hieronder of tel 078-7200777,

Di 31 okt. 19.15 u. & Zo 5 nov. 16.15 u.
Jouw kat op onze CatWall of Fame?

De vrijkaarten zijn vergeven, maar de missie om Dordtse katten in beeld te krijgen gaat door. Omdat The Movies Dordrecht de docufilm KEDI over de straatkatten van Istanbul vertoont, willen we de katten van Dordrecht portretteren. Post een foto van je kat(ten) + naamsvermelding op de FB-pagina Kedi at The Movies Dordrecht. Of neem een foto mee bij je filmbezoek. Zo ontstaat the DORDT CAT WALL OF FAME. We hebben er al ruim 300.

Facebook
Filmfeestje vieren ?!

Wat ga je doen, met je kinderfeestje, verjaardag of jubileum? Met je bedrijfsuitje of teambuilding?

Ga CineSamen!

Met je eigen gezelschap genieten van je favoriete film. In onze FilmLounge met max. 30 bezoekers. Drankjes, hapjes en catering naar wens in  te vullen. Meer info vind je hier. 

Een loungy bioscoopzaal helemaal prive