Filmclub: Cold War

director
Pawel Pawlikowski (Ida | My Summer of Love)

cast
Tomasz Kot | Joanna Kulig

release
PL 2018

taal
Pools, Frans

ondertiteling
Nederlands

lengte
84

filmkeuring
12

      
Ma 19 nov 19.30 u.

Trailer

In tegenstelling tot wat de titel doet vermoeden is Cold War geen politiek drama uit de jaren ‘50, maar een meeslepend liefdesverhaal. Een destructieve liefde, dat wel. De film draait om Zula (Joanna Kulig) en Wiktor (Tomasz Kot) in het Polen in de tijd van de Koude Oorlog. Het is voor hen liefde op het eerste gezicht, ze beleven een gepassioneerde romance, maar worden gescheiden door politiek en allerlei tegenslagen. Ze lijken voortdurend op de vlucht tussen Oost en West. Cold War laat een onmogelijke liefde in een onmogelijke tijd zien.

Wiktor is componist bij een communistisch volksensemble en wil graag naar het vrije Westen. Zula is een vrijgevochten zangeres met een raadselachtig verleden. Ze kunnen niet zonder elkaar, maar ook niet met elkaar. We volgen de twee geliefden over een periode van vijftien jaar, van het Poolse platteland via het exotische Joegoslavië tot in de artistieke kringen van Parijs.

De karakters van de twee hoofdrolspelers zijn gebaseerd op die van de ouders van regisseur en schrijver Pawel Pawlikowski. De strakke zwart-witbeelden waarmee Europa wordt getekend, zijn prachtig om te zien en de muziek die als een rode draad door de film loopt, past uitstekend bij de turbulente relatie tussen de twee hoofdrolspelers.
Pawlikowski werd met Cold War op het Filmfestival van Cannes gekozen als Beste Regisseur. Eerder won hij een Oscar met “Ida” en “My Summer of Love”.

De film wordt vertoond op ma 19 nov. om 19:30 uur. Vooraf is er een inleiding en na afloop gelegenheid om, onder leiding van iemand van de Filmclub, met een drankje erbij nog even na te praten over de film.

Tickets (inclusief drankje) € 11,00. Cinevillepas en Strippenkaart zijn geldig met een bijbetaling van € 2,50.

Reserveer hier je kaarten voor deze film.

Let op! De plaatsen zijn ongeplaceerd, iedereen mag zitten waar hij of zij wil, ondanks eventuele rij- en stoel nummer op het ticket.

  Pawel Pawlikowski (PL, 1957)

binnenkort in the movies
Vanaf woensdag 14 nov
Cinefiliaal: The Kindergarten Teacher
Woensdag 14 nov 20.30 u.
Vanaf donderdag 15 nov
Maandag 19 nov 19:30 u.
Vanaf donderdag 22 nov
Vanaf donderdag 22 nov
Vanaf donderdag 22 nov
Zaterdag 24 nov. 20:00 u.
Vanaf donderdag 29 nov
Vanaf donderdag 29 nov
Donderdag 29 nov. 19:30 u.
Vanaf woensdag 5 dec
Vanaf donderdag 6 dec
Vanaf donderdag 6 dec
Vanaf woensdag 12 dec
Donderdag 13 dec
 
 
 
Filmagenda
vrijdag 16 november
zaterdag 17 november
zondag 18 november
De rest van de week
Ontvang de nieuwsbrief

Blijf actueel geïnformeerd over het wekelijkse filmprogramma en andere zaken. Meld je aan voor de Nieuwsbrief.

Het CineFiliaal biedt extra's aan regelmatige bezoekers van The Movies. Lees meer »

verstuur
De Magie gaat voort

De verhalen over goed en kwaad, over tovenaars, mensen en magische wezens en over Scamander vs Grindelwald slepen je opnieuw mee in het fantastische universum van JK Rowling. Zeer spannend en visueel betoverend mooi.

Va. 14 nov. dagelijks te zien
Filmconcert 400 jaar Synode van Dordt

Deel 2 in het filmprogramma over 400 jaar Synode van Dordrecht is een filmconcert in de Remontstrantse kerk. De zwijgende film "De Organist van Sankt Vith (1929) wordt vertoond onder begeleiding van live orgelspel door stadsorganist Cor Ardesch.

Kaarten via The Movies website of via 078-7200777. Mis het niet!

Op Za 24 nov om 20:00 u.
Hij komt, hij komt!

Zaterdag a.s. is de Sint weer in het land. Vanaf zondag zien we spannende avonturen in de nieuwe Sinterklaasfilm. Een gezellig familie-filmuitje!

Vanaf 18 nov.
Reverse Poppy

De schoonheid, zuiverheid en kwetsbaarheid van een klaproos toont zich in een omgekeerd bloeiproces. Animatie van Dordtenaar Wim Goossens. 

Voorfilm in november
FilmClub #3 Cold War

De FilmClub TMD presenteert de film Cold War, een meeslepend liefdesverhaal in het Polen ten tijde van de Koude Oorlog.
Film, inleiding en na afloop even napraten met een drankje en leuke ontmoetingen zorgen voor een persoonlijke filmavond. 

Maandag 19 nov 19.30 uur
Facebook
Filmfeestje vieren ?!

Wat ga je doen, met je kinderfeestje, verjaardag of jubileum? Met je bedrijfsuitje of teambuilding?

Ga CineSamen!

Met je eigen gezelschap genieten van je favoriete film. In onze FilmLounge met max. 30 bezoekers. Drankjes, hapjes en catering naar wens in  te vullen. Meer info vind je hier. 

Een loungy bioscoopzaal helemaal prive
TMD BIG SCREEN GAMING In

De film Ready Player One inspireerde tot een ander aanbod. Kom gamen op groot scherm: TMD BIG SCREEN GAMING. Boek een middag/avond om samen met vrienden, klasgenoten, familie, buren etc. je favoriete games te spelen. Voor iedereen vanaf 6 jaar, met elkaar (tot max. 15 pers.) en voor een groepsprijs vanaf 75 euro. Hoe je het regelt en wat het precies kost, vind je hier? Of bel 078-7200777.