Exhibition on Screen: Hokusai

director
Patricia Wheatley

release
GB 2017

taal
Engels

ondertiteling
Nederlands

lengte
87

  
Special op Di 31 okt & Zo 5 nov

British Museum Presents: Hokusai is een baanbrekende documentaire en een heel persoonlijke kijk op de tentoonstelling Hokusai: Beyond the Great Wave. Gefilmd in Japan, Amerika en Engeland, toont de film het werk van Japans beroemdste kunstenaar en vertelt het zijn levensverhaal (1760 - 1849). Dat speelde zich af in de grote, bruisende metropool Edo, dat nu Tokio heet. 

Hokusai spendeerde zijn leven aan het bestuderen van zowel de ‘gewone mens’ als de natuurlijke en spirituele werelden, met als middelpunt de beroemde vulkaan Fuji. De aanwezigheid van deze berg bood bescherming en het werd beschouwd als een potentiële bron van onsterfelijkheid. Hokusai maakte menige tragedie mee, werd ooit getroffen door de bliksem en leefde jaren in armoede. Maar hij gaf zijn constante streven naar de perfecte kunst nooit op. Zijn werk beïnvloedde Europese kunstenaars als Monet, Van Gogh en andere Impressionisten. Hij is de vader van de manga en tevens de enige schilder met zijn eigen emoji.

Gebruikmakend van bijzondere close-ups en de revolutionaire 8K Ultra HD video-technologie, worden Hokusai’s schilderijen en prenten onderzocht door vooraanstaande experts. Ook hedendaagse kunstenaars als David Hockney, Grayson Perry en Maggi Hambling komen aan het woord. De presentator is Andrew Graham-Dixon. 

Exhibitions on Screen

Dit is de tweede film in de serie Exhibition on Screen. In samenwerking met topmusea en kunstinstituten worden spraakmakende tentoonstellingen naar het witte doek gebracht. In een documentaire stijl, verweven met biografieën en exclusieve beelden van "achter de schermen", zijn deze films informatief, toegankelijk en onderhoudend. Ze bieden een meeslepende, filmische reis langs ’s werelds meest geliefde kunst en hun makers.

 

binnenkort in the movies
Do 26 okt 20.00 u.
Vanaf donderdag 26 okt
Di 31 okt & Zo 5 nov.
Vanaf donderdag 2 nov
Vanaf donderdag 2 nov
Vanaf donderdag 2 nov
Vanaf donderdag 2 nov
Ma 6 nov 14.30 u. en 19.30 u.
Vanaf donderdag 9 nov
Vanaf donderdag 23 nov
Vanaf woensdag 29 nov
Vanaf woensdag 6 dec
Vanaf donderdag 7 dec
Vanaf donderdag 21 dec
 
Filmagenda
zaterdag 21 oktober
zondag 22 oktober
maandag 23 oktober
De rest van de week

Ons sfeervolle café is een leuke plek om voor of na te film nog even bij te praten. We serveren lekkere koffies/thee, eeen uitgebreide drankenkaart en diverse bittergarnituren. Voor (kinder)feestjes en groepsarrangementen bij filmbezoek maken we graag aantrekkelijke voorstellen.  Geopend vanaf een half uur voor aanvang van de filmvoorstellingen. Meer info.

Ontvang de nieuwsbrief

Blijf actueel geïnformeerd over het wekelijkse filmprogramma en andere zaken. Meld je aan voor de Nieuwsbrief.

Het CineFiliaal biedt extra's aan regelmatige bezoekers van The Movies. Lees meer »

verstuur
Movies cafe

Ons sfeervolle café is een leuke plek om voor of na te film nog even bij te praten. We serveren lekkere koffies/thee, eeen uitgebreide drankenkaart en diverse bittergarnituren. Voor (kinder)feestjes en groepsarrangementen bij filmbezoek maken we graag aantrekkelijke voorstellen.  Geopend vanaf een half uur voor aanvang van de filmvoorstellingen. Meer info.

Benefietvertoning

De Stg Stedenband Dordrecht - Bamenda (Kameroen) presenteert een benefietvertoning tbv hun project om meer schoon drinkwater te realiseren in onze zusterstad. Deze documentaire vertelt van uitzonderlijk dichtbij de - soms onmenselijke - reis van Paul van Kameroen naar West-Europa. Kaarten incl. een projectdonatie kosten 12,50. 

Di 24/10 om 19.30 u.
Student Night 26 okt

Good Time is een spannende, dynamische, hypnotiserende misdaadthriller. Hoe verzamel je in één nacht genoeg geld om je broer uit de gevangenis te redden? Een film als een adrenalinestoot. 

Een filmavond speciaal voor studerend, jong, hip Dordrecht (18-25 jaar). En super voordelig. Kaarten zijn nu online te koop of telefonisch te reserveren

Inloop 19:30 uur. Start film 20.00 uur.
Premieresalon zo 29 okt

Rondom deze bijzondere film organiseren we een PremièreSalon naar Frans voorbeeld. De filmvertoningen van 15.00 en 17.00 uur worden omlijst met live muziek en live schilderen, bubbels & hapjes, lezing en nog veel meer. Ook is er een optie tot Frans tafelen. Kaarten voor een volledig arrangement (of alleen de film) zijn hieronder te boeken.

Zo 29 okt 14.00-18.00 uur
Exhibition on Screen #2

Een nieuwe programmareeks met documentaires van spraakmakende tentoonstellingen van toonaangevende kunst in 's werelds topmusea. De tweede film toont het werk en de achtergronden van de Japanse meester Hokusai (1760 - 1849)

Tickets via de button hieronder of tel 078-7200777,

Di 31 okt. 19.15 u. & Zo 5 nov. 16.15 u.
Jouw kat op onze CatWall of Fame?

De vrijkaarten zijn vergeven, maar de missie om Dordtse katten in beeld te krijgen gaat door. Omdat The Movies Dordrecht de docufilm KEDI over de straatkatten van Istanbul vertoont, willen we de katten van Dordrecht portretteren. Post een foto van je kat(ten) + naamsvermelding op de FB-pagina Kedi at The Movies Dordrecht. Of neem een foto mee bij je filmbezoek. Zo ontstaat the DORDT CAT WALL OF FAME. We hebben er al ruim 300.

Facebook
Filmfeestje vieren ?!

Wat ga je doen, met je kinderfeestje, verjaardag of jubileum? Met je bedrijfsuitje of teambuilding?

Ga CineSamen!

Met je eigen gezelschap genieten van je favoriete film. In onze FilmLounge met max. 30 bezoekers. Drankjes, hapjes en catering naar wens in  te vullen. Meer info vind je hier. 

Een loungy bioscoopzaal helemaal prive